(h)eerlijk & duurzaam

Met plezier een (h)eerlijke kop koffie maken. Het begint bij het kiezen van de juiste koffiebonen. Een goede melange bestaat uit verschillende soorten bonen precies in de juiste hoeveelheden met elkaar vermengt. Al onze bonen zijn Fairtrade en worden zorgvuldig geselecteerd.

Het samenstellen van een melange begint bij het importeren van de juiste kwaliteit koffiebonen. Dit gebeurt door een groothandel. Vervolgens worden de bonen ingekocht door een koffiebranderij. Deze stelt (al dan niet in samenspraak met een afnemer) een melange samen.
Na het mengen van de koffiebonen in de juiste verhoudingen wordt de koffie gebrand. Het branden van onze melange gebeurt op traditionele manier in een zogeheten trommelbrander. DailyBeans koffie wordt op bestelling en per 100 kilo tegelijk gebrand. Door op bestelling en in relatief lage volumes te branden, houden we de kwaliteit en versheid op pijl. Het resultaat is dan ook een heerlijke smaakvolle koffie met een fantastische cremalaag.

De melange DailyBeans Monday is een garantie voor absolute topkwaliteit. Met de hand geselecteerde bonen, in een perfecte mix van verfijnde Arabica en krachtige Robusta, vormen de basis voor een heerlijke koffie waar u de hele dag door van kunt genieten.

De Monday is geschikt voor zowel bedrijven en horeca en is verkrijgbaar in de gemalen vorm (freshbrew) of als bonen. Zelf proeven? Neem contact met ons op.

Sunleaf is (h)eerlijke thee. We hebben een groot aantal smaken in ons assortiment. Ook zijn er mooie presenteer kisten beschikbaar die voorzien zijn van het Sunleaf logo. Met ieder kopje thee steunt u de Fairgrounds foundation. Wilt u onze thee proeven, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons.

Fairgrounds foundation

De stichting heeft als sociale en duurzame doelstelling het verbeteren van woon-, werk- en leef-omstandigheden in productielanden voor thee en koffie.

Er wordt een bedrag van € 0,50 per 500 verkochte theezakjes Sunleaf gereserveerd. Vanuit de Foundation kunnen daarmee direct investeren in projecten in Sri Lanka, met focus op verbetering van gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs.

Sunleaf Smaken

English Blend, Green Tea, Rooibos, Earl Grey, Red Fruit Tea, Herbal Mix, Camomile, Chai Tea, Apple Cinnamon, Orange Tea, Tropical Fruit Tea, Green Tea, Mint Green, Tea Jasmin, Green Tea, Lemon, Forest Fruit Tea en English Blend