Heerlijke en eerlijke koffie

Koffie is een prachtig en in veel opzichten bijzonder product. De laatste jaren neemt de vraag naar lekkere koffie steeds meer toe. Verse gemalen bonen zijn daarvoor de beste oplossing. Ieder kopje koffie heeft een verhaal. Het kopje koffie zou nog lekkerder smaken als u er zeker van kan zijn dat er niemand wordt uitgebuit om dit kopje koffie te maken. Dat vinden wij nou ook. Heerlijke koffie op een eerlijke manier, dat vinden wij een vorm van goede smaak.

Het is een uitdaging en daar gaan we voor! Wij hebben een aantal speerpunten opgesteld waar wij ons aan hebben gecommiteerd. Dit zijn de drie punten waar we aan werken.

Milieuvriendelijke verpakkingen

Wij willen onze (h)eerlijke koffie  in een milieuvriendelijke verpakking verpakken. Dat is volgens ons niet alleen maar aluminium vrij. Daarom streven wij ernaar verpakkingen te gebruiken die volledig afbreekbaar zijn.

Verbetering brandproces

Bij het branden van koffie wordt veel energie gebruikt er komt ook veel warmte vrij. Dit verwarmt de gehele branderij, maar er gaat ook veel energie verloren. Wij werken graag samen met partners die ernaar streven hun brandproces te verbeteren.

CO2 neutraal

We willen zo snel mogelijk het transport van de bestellingen CO2 neutraal laten zijn. Dit is relatief eenvoudig te compenseren. Maar alles wat er niet bij komt, hoeft ook niet te worden gecompenseerd.

Duurzame Koffiebonen

Respect voor de mens, een eerlijke prijs, geen kinderarbeid, goede handelsvoorwaarden en betere leef- en werkomstandigheden. Onze bonen zijn voorzien van het Fairtrade Max Havelaar keurmerk. Dit zorgt ervoor dat de mensen die de bonen plukken een eerlijke prijs krijgen. Meer informatie over de initiatieven van Max Havelaar kunt u lezen op hun website www.maxhavelaar.nl.

Duurzaam branden

Onze branderij nu

  • Geurarm
  • Goede arbeidsomstandigheden
  • Herverbruik energie
  • Voldoet aan milieunormen

Verbeterpunten

  • Minder waterverbruik
  • Meer herverbruik energie
  • CO2 neutrale productie

Verpakking & Bijproducten

Milieuvriendelijke verpakkingen is het doel. Ook willen wij zoveel mogelijk bijproducten zoals melk, suiker en bekertjes van duurzame en/of biologische aanbieders leveren aan onze klanten.

Distributie

Een partner voor distributie die veel ambities heeft op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Machines

Wij hebben gekozen voor Rheavendors koffiemachines. Ook Rheavendors neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid waar het gaat om energiebesparing, duurzaamheid en het terugdringen van milieubelastende aspecten. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijfsvoering

Bij de gehele bedrijfsvoering bewust omgaan met keuzes. Geen onnodige verspilling.